Pentru prima dată, tufișul trebuie hrănit cu îngrășăminte cu azot-potasiu, atunci când stratul de zăpadă se desprinde. Se administrează 15 grame de azot și 20 de grame de potasiu per tufiș.
Când începe perioada de înmugurire, merită să adăugați 15 grame de azot, 20 de grame de fosfor și 15 grame de potasiu per tufiș.
La două săptămâni după înflorire, când mugurii încep să se formeze, trebuie să adăugați 20 de grame de fosfor și 15 grame de potasiu.
Azotul trebuie aplicat pentru a crește lăstari puternici. Fosforul va ajuta tufișurile să dea o înflorire abundentă. Potasiul este necesar în timpul înfloririi și înmuguririi.
GHID DE ÎNGRIJIRE A BUJORILOR
Când se plantează bujorii?Bujorii ar trebui să fie plantați toamna, în mod ideal de la sfârșitul lunii septembrie până în octombrie. În zonele mai calde din sud, aceștia ar trebui să fie plantați chiar mai târziu. Dacă bujorii sunt plantați primăvara, este posibil să nu înfloreasca în primii ani. Plantarea lor cu aproximativ șase săptămâni înainte de primul înghet le va permite să se stabilească și să supraviețuiască temperaturilor mai reci ale iernii.
Bujorii au nevoie de soare sau de umbră?
Bujorii ar trebui să fie plantați într-o zonă cu plin soare. Ar trebui să primească cinci până la șase ore de lumină solară completă pe zi. Pe de altă parte, prea multă lumină solară poate fi, de asemenea, dăunătoare, deci asigură-te că sunt plantati într-o zonă cu umbră după-amiază.
Cum udăm bujorii?
În timp ce bujorii cresc, se recomandă să primească un centimetru de apă în fiecare săptămână. Asigură-te că solul nu primește prea multă apă și devine prea ud. Bujorii ar trebui să fie plantați într-un sol care se scurge bine și este bogat în materie organică. PH-ul solului trebuie să fie neutru. Dacă solul nu are substanțe nutritive, adaugă un îngrășământ organic cu eliberare lentă.
Surse: verdena.ro; consilier.top