În prezent, în Republica Moldova funcționează deja cinci brutării: două în Taraclia, una în Comrat, una în Anenii Noi și una în Drochia. Circa 17-20 la sută din producție se vinde pe piața externă.
Denumirea produsului „Milina” este un fel de mâncare națională bulgară, foarte asemănătoare cu plăcinta moldovenească. În rețetele produselor, accentul este pus pe unitatea tradițiilor, a valorilor și pe caracteristicile culturale din zonă.

Compania Milina ține pasul cu noile tehnologii și inovații din domeniu, dar, în același timp, păstrează cu grijă tradițiile străvechi de coacere. Compania se mândrește în special cu pâinea făcută din făină premium „Milina”, „Yuzhnii”, precum și cu pâinea din grâu-secară „Monastirskii” și „Monastirskii cu chimen”, care sunt produse pe bază de aluat de secară, conform rețetei originale. La producerea pâinii, se folosesc 4 ingrediente: făina, apa, sare și maia.
Materia primă pentru producerea articolelor de panificație este achiziționată în regiune. Secretarul de stat Iurie Scripnic a fost în vizită la Combinatul de Panificație din Taraclia unde a făcut cunoștință cu procesul de producere, tehnologiile implementate și condițiile de munca ale angajaților. La întreprindere, lucrează peste 700 de persoane.