FERMIERII CER SĂ DISCUTE CU NOUL GUVERNATOR AL BNM, ANCA-DANA BRADU

26 dec 2023
Fermierii cer să se întâlnească cu noul Guvernator, Anca-Dana Bradu, numită recent în funcția de Guvernator al Băncii Naționale din Moldova. Membrii Asociației Forța Fermierilor au expediat o scrisoare Ancăi-Dana Bradu în care solicită susținerea BNM pentru a depăși situația de imposibilitate de plată a creditelor.
 
De asemenea, în scrisoare mai este menționat faptul că fostul Guvernator BNM nu a răspuns solicitărilor de a purta un dialog cu fermierii și aceștia își exprimă încrederea că Anca-Dana Bradu va fi mai receptivă la invitația AFF.
 

 
Amintim că în noiembrie fermierii au adus tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale și au protestat timp de o lună. Au mărșuluit cu tehnica agricolă în centrul Chișinăului, claxonând și blocând circulația rutieră. Ulterior, aceștia au adus bălegar și paie pe care le-au lăsat în fața guvernului.
 
Cerința protestatarilor rămâne aceeași: instituirea unui moratoriu la calcularea penalităților, la executarea silită și la inițierea proceselor de insolvabilitate pentru producătorii de cereale și agricultorii afectați de secetă, care au ajuns în incapacitate de plată. Ei își doresc ca acesta să fie instituit printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale.
 
Vladimir Bolea a declarat că solicitarea agricultorilor este în afara prevederilor legale.
 
loading ...