Fermierii au reieșit la protest în Piața Marii Adunări Naționale. De data aceasta, nu au pornit tractoarele pe străzi, întrucât Poliția din Capitală nu le permite acest lucru, dar continuă să solicite revendicările înaintate și spun că vor găsi alte forme de protest.
Vom discuta cu fermierii din țară și vom analiza metode de protest precum blocarea drumurilor din țară, blocarea Portului Giurgiulești ș.a.
Astăzi, am prezentat lista de 54 de întreprinderi, membri AFF, care se află în stare de pre faliment, pentru a fi înaintată Comisiei pentru Analiza Problemelor Fermierilor, instituită la MAIA, a declarat A. Slusari.
Potrivit lui Alexandru Slusari, agricultorii protestatari au primit citații din partea poliției, fermierii au fost sunați de reprezentanții raionali ai Direcțiilor Agricole și amenințați să-și ia tractoarele din centrul Chișinăului. Astăzi, membrii asociațiilor protestatare au avut o ședință cu ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul căreia au discutat despre aceste situații.
Discuția cu dl ministru a fost destul de constructivă. Mi s-a creat impresia că despre foarte multe lucruri nu a știut. Probabil că va fi întocmită o anchetă pe mai multe acțiuni ale poliției. Asta am înțeles din discuție. Tot ce am expus noi, va fi subiectul unei ședințe speciale cu Inspectoratul Național de Poliție. Ni s-a spus la citații să nu atragem atenția. Am înțeles că aceste abuzuri nu se vor mai repeta, mai spune președintele AFF.
Protestatarii susțin că nu au primit nici un răspuns la solicitările lor și acuză autoritățile de declarații mincinoase.
Din 2020 de când venim cu solicitări, nu am reușit să obținem nimic. Comisia despre care vorbește domnul Bolea, din discuția cu mai mulți juriști, nu are acoperire juridică. Orice creditor care acționează în judecată declară certificatul eliberat de comisie nul, a declarat Sergiu Stefanco, fermier.
Fermierii își vor lua astăzi tractoarele din fața Guvernului, dar spun că nu opresc protestul.