METEO. Vremea se menține stabilă, mai caldă decât norma pentru această perioadă

04 dec 2023
Vremea se menține stabilă și în această săptămână. Temperaturile rămân la nivelul de 0 grade la Briceni, +3 grade la Chișinău și +5 grade Celsius la Cahul. Noaptea, mercurul din termometre coboară sub 0 grade și se vor înregistra +2, -5 grade Celsius. Valorile termice indicate se vor resimți, însă, mai reci din motivul vântului, care va sufla cu intensificări, pe tot parcursul perioadei. Miercuri și joi sunt așteptate precipitații: la Nord sub formă de lapoviță, iar la Centru și Sud sub formă de ploaie. Cum va fi vremea în perioada 4-10 decembrie, vedeți mai jos.
 
La Nord, pe parcursul zilei termometrele vor indica 0, +2 grade Celsius. Noaptea, valorile termice coboară până la –5 grade Celsius.
 
La Centru, valorile maxime se vor situa între +3, +5 grade Celsius. Minimele vor oscila între 0, -2 grade Celsius.
 
La Sud, pe timp de zi, temperaturile vor fi cuprinse între +5 și +7 grade Celsius. Aici, valori sub zero grade nu vom avea nici pe timp de noapte, când se vor înregistra 0, +2 grade Celsius.
 
Condițiile meteorologice, pe parcursul săptămânii, vor fi satisfăcătoare pentru iernarea culturilor multianuale. Rezervele de umezeală productivă pe terenurile cu culturi de toamnă, în stratul arabil al solului și cu adâncimea de 1 m, în majoritatea regiunilor țării reprezintă valori satisfăcătoare, izolat – joase.
loading ...