PROGRAME DE INSTRUIRE GRATUITĂ PENTRU FERMIERI

25 mar 2024
Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală lansează primul program de instruire dedicat agricultorilor din Republica Moldova. Primele instruiri vor aborda tema asigurărilor în agricultură.
 
Programul de instruire este gratuit și va cuprinde câteva sesiuni în raioanele țării. Programul instruirilor este următorul:
  • 27 martie – Consiliul Raional Cahul
  • 29 martie – Consiliul Raional Taraclia
  • 2 aprilie – Consiliul Raional Leova
  • 4 aprilie – Consiliul Raional Ialoveni
  • 9 aprilie – Consiliul Raional Căușeni
  • 11 aprilie – Consiliul Raional Strășeni
 
În perioada următoare sunt planificate și alte programe de instruire ce vor acoperi subiecte de interes pentru agricultori. Pe parcursul anului 2024 vor fi organizate 15 seminare de acest gen. Scopul este de a construi împreună o comunitate agricolă informată și competitivă.
 
Acest Centru și-a început activitatea. Începem a-l umple cu oameni. Deja avem director, angajați. Primul seminar pe care îl vom organiza pentru informarea producătorilor agricoli, reieșind din faptul că suntem în perioada când producătorii agricoli ar fi bine să-și asigure exploatațiile. Primul seminar îl facem cu tematica asigurărilor în agricultură, pe 27 martie, la Cahul. Vor fi experți și vom face această campanie de informare. După care vom merge pe partea de insolvabilitate. Agenții economici trebuie să cunoască toate oportunitățile pe care le au, a spus Vasile Șarban, la Radio Moldova.
 
Pentru înființarea și operaționalizarea Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală sunt prevăzuți aproximativ 400 de mii de dolari, prevăzuți în Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
 
loading ...