PODCAST „AGRICULTURA MODERNĂ”. Dan Prisacaru: Noi producem vinuri cu suflet

23 dec 2023
A studiat Wine Business în Franța, Burgundy și s-a întors să valorifice potențialul strugurilor moldovenești și să promoveze vinurile noastre pe piața mondială. În ediția de astăzi a podcastului „Agricultura modernă” discutăm cu Dan Prisacaru, fondatorul Minis Terrios Wines.
 
Noi, micii producători, trebuie să fim uniți pentru a reuși să exportăm. Marii producători mondiali, la fel se unesc sub un brand comun de țară sau de regiune. Este o strategie testată în lume deja. Noi trebuie doar să urmăm exemplul. Pe piețele mari unde concurența este mare, e foarte dificil să te menții, dar noi avem atuul nostru. 80% din calitatea vinului îi revine calității strugurilor, 5% reprezintă abilitățile vinificatorului și 15% sunt pentru utilajul utilizat. Respectiv, terroir-ul pentru vinuri este un criteriu foarte important, menționează vinificatorul.
 
Este primul vinificator din familie, nu are în spate tradiții și secrete moștenite de la bunici, dar a reușit să se poziționeze în rândul producătorilor de vinuri premium într-un timp relativ scurt. Cum a ajuns să producă de la 3,000 la 38.000 de sticle, să cucerească piețe precum Japonia, Coreea de Sud, Canada etc., să surprindă consumatorul cu vinuri unice, deosebite și de unde se inspiră în promovarea vinului, vedeți în podcast. De asemenea, Dan Prisăcaru vine cu recomandări pentru ascultători. Care sunt 3 vinării de vizitat în perioada sărbătorilor de iarnă în R. Moldova, aflați tot în materialul VIDEO.

Vizionare plăcută!
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...