EGIPTUL A CUMPĂRAT 120 DE MII DE TONE DE GRÂU DIN ROMÂNIA ȘI UCRAINA. Cu ce preț, AICI

16 feb 2024
Autoritatea Generală de Aprovizionare din Egipt (GASC), a cumpărat, la licitație 120.000 de tone de grâu ucrainean și 60.000 de tone de grâu românesc. Furnizorii au oferit prețul de 255 de dolari/tonă Cost&Freight, scrie Agrointel. 
 
În contextul scăderilor majore ale prețurilor la cereale pe plan mondial din ultimele luni, traderii au așteptat cu nerăbdare noua licitație internațională, organizată de GASC. Ucrainenii au oferit cel mai mic preț dintre toți potențialii furnizori pentru a compensa costurile mari C&F, asociate cu portul Chornomorsk, de unde s-a emis oferta FOB.
 
Grâul românesc a fost furnizat de traderul Ameropa, la un preț de 237,40 dolari/tonă FOB. Deși furnizorii ucraineni au venit cu un preț mai mic, de 218,10 dolari/tonă, costurile cu transportul și alte taxe (C&F) au fost mai mari, potrivit datelor oferite de Nasdaq. Toate cantitățile sunt programate pentru livrare în perioada 10-25 aprilie.
 
Rușii, în schimb, nu au reușit să vândă nicio tonă, având un preț mai mare, de 245 dolari FOB cu termen de plată 180 de zile și de 265 de dolari/tonă FOB cu termen de plată de 270 de zile.
 
loading ...