Căpșuni Matis: Caracteristicile plantei
Soiul de căpșuni Matis, formează o tufă semi-erectă destul de viguroasă cu frunze mari, lucioase. Se remarcă prin rezistență ridicată la bolile de rădăcină: Verticillium wilt, Phytophthora cactorum și la făinare.Acest soi se adaptează bine în zonele mai reci având rezistența ridicată la ger în timpul iernii și înflorire mai târzie astfel că nu este predispus la înghețarea florilor primăvara.
Căpșuni Matis: Caracteristicile fructelor
Soiul de căpșuni Matis, produce fructe mari spre foarte mari (35 gr), foarte uniforme și atractive în ce privește aspectul comercial. Forma fructelor este conică, are culoare roșu aprins cu luciu pe suprafața fructelor.Rezistența la transport și fermitatea fructelor este una din cele mai importante calități ale soiului de căpșuni Matis. Majoritatea fructelor sunt de clasa I și se remarcă prin gust dulce, aromat, parfumat, plăcut consumatorilor.
Căpșuni Matis: Maturitatea de recoltare
Este un soi semi-tardiv se coace cu 7-10 zile mai târziu decât soiul Elsanta. Recoltarea în mod obișnuit durează de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lunii iulie.Producțiile per planta sunt foarte mari, pot depăși ușor cantitatea de 1 kg/plantă cu condiția unei bune irigări. Se poate ajunge la performanțe de 25-30 tone/ha cu eforturi mici, fiind un soi foarte productiv.
Sursa: Pepiniera Banat