85 DE VINURI MOLDOVENEȘTI, PREMIATE LA VINARIUM INTERNATIONAL WINE CONTEST 2022

08 jun 2022
Vinificatorii moldoveni continuă să fie apreciați cu premii și medalii la concursurile internaționale, inclusiv pentru vinurile artizanale.

În perioada 26-29 mai, în România, a avut loc concursul Vinarium International Wine Contest, ediția 2022. Vinificatorii moldoveni s-au întors acasă cu un palmares întreg de aprecieri.

 85 de vinuri au fost premiate, dintre care 20 ale membrilor Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova: 17 de aur și 3 de argint.

NOVAK Winery a obținut medalia Great Gold pentru vinul Novak Chardonnay 2019.

Medalii de aur au obținut producătorii: Novak Winery, Crama Mircești, famber Winery, Minis Terrios Wines, Vornic Winery, Crama Ulinici, Vinum.md, Poiana Codrilor, DIVUS Winery, Casa Vinicolă Luca.

Medalii de argint au fost oferite vinăriilor Crama Ulinici, Crama Mircești și GOGU Winery.

Republica Moldova a fost reprezentată cu 150 probe de vin, dintre care 45 ale micilor producători. Rezultatele participării micilor vinificatori la concursuri prestigioase și riguroase în domeniu, de talie internațională sunt, de fiecare dată, îmbucurătoare.

Participarea micilor producători a fost posibilă datorită suportului financiar acordat de proiectul USAID Moldova, Agricultura Performantă în Moldova și Wine of Moldova.
 
loading ...