SUPORT PENTRU POMICULTORII CE-ȘI DORESC O AFACERE ÎN DOMENIUL TURISMULUI

29 mar 2023
Horticultorii care sunt pregătiți să lanseze o afacere în domeniul turismului rural, pot aplica la proiectul Livada Moldovei, pentru a beneficia de finanțare.

Cine poate aplica la proiect?

Horticultori care-și doresc să construiască, repare, amenajeze un spațiu, casă, foișoare etc. pentru practicarea turismului rural sunt eligibili pentru a aplica la proiectul Livada Moldovei. Este vorba despre fermierii care se ocupă cu:
  • Producerea, post-recoltarea și procesarea fructelor, strugurilor de masă, strugurilor tehnici, pomușoarelor, nucilor, legumelor, florilor, plantelor aromatice, etc.
  • Producerea de puieți, răsaduri și semințe; fabricarea de mașini și echipamente horticole, comercializare inputurilor, etc.
  • Depozitarea, comercializarea, exportul și vânzarea cu amănuntul.
  • Servicii cum ar fi: turismul vinicol și agroturismul (legat de horticultură), precum și amenajarea teritoriului și grădinăritul ornamental.

Cât este investiția fermierului?

Pentru că în cadrul proiectului Livada Moldovei sunteți scutiți de taxa pe valoarea adăugată, investiția este cu 20 la sută mai mică.

În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de 5.000 de Euro. Pot fi accesate credite de până la 5 milioane de Euro. Termenul de creditare este de maxim 10 ani cu o perioadă de grație de până la 4 ani.

Sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA „Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.
Pentru detalii, apelați:
  • 022 100 900
  • 022 26 09 03
 
loading ...