FERMIERII AU VENIT CU TRACTOARE LA PARLAMENTUL EUROPEAN DE LA STRASBOURG

06 feb 2024
Noi proteste ale fermierilor au loc la Parlamentul European în ziua în care președinta Comisiei Europene susține un discurs în fața europarlamentarilor. Măsuri de securitate extraordinare au fost luate pentru a bloca accesul celor 500 de protestatari prezenți în Strasbourg. Fermierii veniți cu tractoare merg în coloană și se îndreaptă spre Parlamentul European, scrie Digi24
 
Și fermierii spanioli blochează autostrăzile. La fel ca şi colegii lor din Franţa, Belgia, Italia şi Portugalia, fermierii spanioli se plâng de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor. Ei susţin că regulile care sunt impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decât fermierii din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE. În ultimele zile, blocajele instituite de fermieri în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia.
 
Sute de agricultori au manifestat în Olanda, blocând autostrăzi şi aprinzând focuri, potrivit poliţiei şi presei olandeze.
 
Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse este oprit pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfăşoară în sensul giratoriu din PTF Ruse. Astfel, în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spaţii pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu - Ruse), Podul Dunării II (Calafat - Vidin), localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.
 
Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu - Ruse, PTF Vidin - Calafat, PTF Silistra - Ostrov Călăraşi, PTF Kardam - Negru Vodă şi PTF Durankulak - Vama Veche. De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia - Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.
 
 
loading ...