O NOUĂ VARIETATE DE ZMEURĂ POLONEZĂ. Skierka - productivă și rezistentă

28 mar 2023
Institutul de Horticultură din Polonia a dezvoltat un nou soi de zmeură - Skierka, care dă roade pe lăstarii de un an și doi ani. Noul soi se distinge prin gustul bun al pomușoarelor și randamentul ridicat. Crescătorii recomandă creșterea acestuia atât pe plantații comerciale, cât și în parcelele casnice, transmite AGROMEDIA, cu referire la East Fruit.

Pe lăstarii anuali, primele pomușoare încep să se coacă pe la jumătatea lunii august, iar ultimele - până la înghețurile de toamnă. Pe lăstarii bienali, culesul zmeurii începe în a doua jumătate a lunii iunie și durează aproximativ o lună.

Skierka – soi de zmeur productiv și rezistent la îngheț

Tufa de Skierka este înaltă, produce un număr mediu de lăstari anuali de până la 2,5 m înălțime și un număr mediu de descendenți de rădăcină. Lăstarii tineri sunt de culoare verde în partea apicală; lăstarii mai bătrâni sunt maroniu-violet, de grosime medie, flexibili, curbați în vârf. Plantele sunt mediu compacte. Soiul este rezistent la îngheț.

Dimensiunea pomușoarelor este foarte mare, de formă conică, de culoare roșu aprins, cu aspect atractiv, pulpă densă și gust bun. Boabele sunt puțin susceptibile la daune mecanice în timpul recoltării și transportului, nu sunt sensibile la putrezire.
 
loading ...