A ADUNAT MAI MULȚI PRODUCĂTORI AUTOHTONI ȘI A DESCHIS UN MAGAZIN

10 apr 2023
Consumatorii au început să fie mai selectivi atunci când procură lactate și să dea preferință produselor naturale. Asta nu face decât să îi bucure pe micii producători, care tind să se impună pe piață, punând accent pe calitatea produselor. Un astfel de exemplu este și familia Țurcanu, care au înființat o fermă în satul Pelinia, raionul Drochia și bucură consumatorii din nordul țării cu produse lactate de cea mai bună calitate, transmite AGROMEDIA, cu referire la TVN.

Totul este natural, din lapte de vaci, lapte de oi. Brânză de vaci, unt, unt din frișcă, unt din smântână, caș, susține Aliona Țurcanu, antreprenoare.

Fermierii vând produsele la târgurile locale, dar au deschis și 2 magazine în orașul Bălți.

La noi produsul este natural. Animalele sunt crescute pe un imaș verde, frumos, fără aditivi, adaosuri. Este benefic pentru copii și bătrâni, ba chiar și pentru toată lumea. Este un produs natural, fără adaosuri, a mai povestit antreprenoarea.Cei care iubesc laptele proaspăt, îl pot achiziționa direct din butoi, acolo unde acesta se păstrează potrivit standardelor. Vestea bună este că prețurile pentru produsele lactate din magazinul familiei Țurcanu sunt accesibile.

Brânza de vaci scoaptă, dacă auzisem că la piața este 75,80 de lei, păi, la noi, aceasta costă 65 de lei. Același unt natural, 200 de grame costă 40 de lei. E unt natural, din frișcă, a explicat Aliona Țurcanu.

Familia și-a propus să-i susțină și pe alți producători autohtoni. Așa că, pe lângă cașcaval, telemea și brânză de oi, pe rafturi se găsesc și multe alte produse autohtone, majoritate ale antreprenorilor din zonă.

Avem cipsuri din mere, sunt foarte gustoase, naturale, pentru copii e minunat. Avem covrigei, la fel naturali, de diferite feluri, cu ceapă, susan, in.  Avem tăiței de casă, le prepară o doamnă cu fiica ei, tăiței din făină și cu ou. Același mic dejun din cereale, format din 7 componente, din hrișcă, foarte gustoase. Avem ceaiuri, am luat de la doi producători ca să avem sortiment, pe placul consumatorilor. Mierea e de la un profesor de la noi din sat. E certificată. E o miere foarte gustoasă, e naturală, albinele sunt crescute într-o vale, cu copaci și iarbă, mai spune antreprenoarea.

De pe rafturi nu lipsesc pâinea de casă și baba neagră de la Nord.

Avem pâine foarte gustoasă. Tot de la noi, din Pelinia. Avem o brutărie mică, dar cu capacități mari. Ne dau pâine gustoasă și pe buzunarul fiecăruia. Prețul începe de la 4, 50 lei. Aș propune în loc de un tort cu multă frișcă, care pe alocuri dăunează, mai bine să guste o babă neagră ca la Nord, i-a îndemnat antreprenoarea pe cumpărători.

Consumatorii sunt cei care apreciază produsele și spun că gustul deosebit al i-a determinat să revină la cumpărături.
 
loading ...