FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”

24 sep 2021
Locuiește în Ghidighici și, împreună cu familia, are grijă de cea mai fină afacere. Cătălina Graur crește flori pentru curte și grădină. Multe, diverse, din primăvară și până toamna târziu, dar toate viu colorate și pline de iubire.
 
„M-am îndrăgostit de ele acum 13 ani, când părinții au început a le crește. E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Pregătim actele pentru a înregistra Gospodăria Țărănească și vom aplica și pentru granturi. Pentru că ne dorim foarte mult să fim florari veritabili, ne-a povestit Cătălina, care a făcut Jurnalism, a și practicat reporteria, dar a renunțat pentru afacerea multicoloră.
 
Florile le cultivă în patru sere mari. De căldură are grijă tatăl, el încălzește plantația. Cu lemne și cărbuni.

„Pentru sezonul de primăvară avem circa 20 specii, și pentru curte, și pentru doamnele care vor să-și decoreze balcoanele cu mici accente vii și nuanțate. Gama cuprinde și flori de toamnă. Materialul săditor îl achiziționăm de la distribuitorii locali, dar le mai înmulțește și mama”
, ne-a spus Cătălina.  
 
Florile le vând online, în glastre, mai merg și la piața angro de la Calea Basarabiei. Au avut un butic pe strada Armenească, dar a fost evacuat și Târgul Cămara Fest este o oportunitate pentru a-și promova munca și rezultatul final.

„Sunt deosebite prin culorile vii, sunt foarte rezistente și sunt cele mai frumoase. Mulți producători cresc plante ca și noi, dar de fiece dată cumpărătorii susțin că ale noastre sunt cele mai frumoase. Lumea le mai spune original crescute, nu sunt în cantități mari, așa că reușim să acordăm atenție la orice firicel. Folosim și îngrășământ, și sol de calitate, și ghiveciuri bune. Clienții noștri sunt persoane care locuiesc la sol, dar și cei care vor să-și decoreze balcoanele, pentru că avem și flori de sezon. Părinții au și alte activități, însă nu renunță la florărie. Eu mă ocup mai mult de promovare, dar mă implic și în creșterea lor. Iarna,  atunci când trebuie plantate, că sădim zeci de mii de puișori. Cu mămică împreună, mai avem și ajutoare. Le plantăm manual”
, a adăugat tânăra florăreasă.


 
Florile preferate? E destul de complicat, dat fiind că e mereu printre ele și îi plac toate. Dar, spune Cătălina, adoră în mod special lalelele și crizantemele. Despre ultimele vorbind, au pentru cele mai diverse perioade. Și timpurii, și care înfloresc mult mai târziu, până cade prima zăpadă. Au avut crizanteme și la sfârșit de august, dar stocul s-a epuizat. În total, să tot fie vreo 30 de specii de flori considerate cele mai nobile din lume, după trandafiri.
 
Chiar dacă investițiile anuale sunt destul de mari, florile Cătălinei nu sunt deloc scumpe.

„Cele mai ieftine sunt de 5 lei, primăvara, iar cele mai scumpe, în ghiveciuri mari, ajung la cca 100 lei. Prețul solicitat acum este de 50-70 lei. Am mers la Cămara Fest în premieră weekendul trecut, vom veni și la ultima ediție din această lună”, ne-a spus fata care a renunțat la multe și s-a retras în sera cu minunile colorate. Pentru că aici domină armonia, e liniște, iar florile au incredibila capacitate de a ne face să ne simțim speciali.
 
Top știri

DIN BANII ADUNAȚI ÎN ȘASE ANI PESTE HOTARE, au cumpărat un lot de pământ și au plantat o livadă de prune. Povestea de succes a familiei Dercari din Sângera

27 oct 2021

OLGA NICOARĂ: „Datorită accesului la irigare, putem obține productivitatea dorită la hectar”

15 oct 2021

NINA RARANCEAN – AGRICULTOR DIN ÎNTÂMPLARE: „Important este să știi ce vrei și să te ții de asta”

13 oct 2021

ȘASE DECENII DE AGRICULTURĂ: La cei 82 de ani, Nicolae Micu este considerat ambasadorul culturilor organice

07 oct 2021

VINUL DE LA CRAMA MIHAI SAVA, O ADEVĂRATĂ POEZIE! Istoria micului producător de la Costești o savurați la Cămara Fest

05 oct 2021
Știri recomandate

TÂRGUL CĂMARA FEST: Peste 95 la sută din producători au studii superioare. Din ce domenii vin locuitorii celui mai unit „sătuc”

24 sep 2021

PRODUCĂTOAREA ÎNDRĂGOSTITĂ DE MURE. Cum a ajuns Irina Pompuș să cultive aceste pomușoare și de ce le iubește atât de mult

08 sep 2021

TÂRGUL PRODUCĂTORILOR AUTOHTONI CĂMARA FEST: În campania electorală politicienii veneau mai des pe aici

09 aug 2021
Din aceiași categorie

AFINELE, “AURUL” DE LA PITUȘCA. Familia Zaharia cultivă minunatele pomușoare și vrea să își extindă afacerea

14 jul 2021

DOI FERMIERI DIN NORDUL ȚĂRII ÎN TOPUL “OMUL ANULUI 2020”. Cunoaște-i pe câștigători AICI

24 mai 2021

MURELE, POMUȘOARELE CU „GULERAȘE ALBE”. Familia Rău din Sipoteni le cultivă de aproape două decenii

19 jul 2021

MOMORDICA, LEGUMA CARE CREȘTE DOAR LA TRINCA. Fermiera Liliana Morari a plantat-o în premieră pe un lot de 40 ari

27 aug 2021

EDUCATOAREA CARE CREȘTE CRIZANTEME. Cristina Rusu din Budești e pe cale să dezvolte o afacere rezistentă cu parfum de flori

23 apr 2021

FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”

FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ

„E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem

Dorim să fim florari veritabili”

FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”

loading ...