FERMIERII DIN R. MOLDOVA, LA AGRITECHNICA 2023. Ce i-a impresionat, vedeți AICI

16 nov 2023

Tradițional, compania DiazTech, împreună cu fermierii, vizitează cea mai importantă expoziție de tehnică agricolă AGRITECHNICA. Nici anul acesta nu este o excepție, mai ales că, după 4 ani de pauză, expoziția a fost una impresionantă. Cele mai importante nume din domeniul tehnicii agricole, peste 2.800 de expozanți, au uimit vizitatorii cu inovații pregătite să fie aliații agricultorilor din câmp.
 

În cadrul acestui prestigios eveniment, Agritechnica 2023, corporația  AGCO, și-a făcut simțită prezența, oferindu-le fermierilor oportunitatea de a explora și a alege tehnologii de ultimă generație, menite să sporească potențialul agricol din fiecare gospodărie. De asemenea, fermierii au avut ocazia să descopere inovațiile LEMKEN, care, anul acesta, a preluat Equalizer și vine cu semănători moderne dotate cu și mai multe opțiuni. Fermierii s-au arătat interesați și de tehnica prezentată de partenerii de la KOCKERLING, MORRO Aratri. I-au impresionat tractoarele VALTRA seria S.
 
De asemenea, am vizitat cel mai mare stand de la expoziție, amenajat de partenerii noștri de la FENDT, tractoarele căruia le-am adus în multe gospodării agricole din R. Moldova.
 
Agricultorii noștri țin pasul cu tehnica de ultimă generație, tind să își doteze parcurile auto cu tractoare, combine, utilaje agricole performante. Iar noi suntem întotdeauna pregătiți să le livrăm soluții tehnice de la cele mai cunoscute nume la nivel mondial, a declarat Diana Mamei, Director DiazTech.
 

Alexei Chiriac, administratorul companiei „Climăuțanul Agro SRL”, produce sfeclă de zahăr, grâu, porumb, orz și alte culturi de câmp pe cele 9 700 de hectare pe care le prelucrează̆. Fermierul are parcul auto dotat cu tractoare moderne FENDT, combine performante și este în căutarea unei semănători de precizie. Cu acest scop a mers la Hanovra.
 
Expoziția a avut o pauză de 4 ani din cauza pandemiei, dar producătorii de mașini agricole nu au stat pe loc, ei s-au dezvoltat cu o viteză uimitoare. Astfel, am văzut multe noutăți, inovații interesante pentru noi.
 
Tractoarele FENDT le avem în parcul nostru agricol de mai mulți ani. Știm performanța acestora. Tractorul cu șenile cu care au venit la expoziție, noi l-am procurat anul acesta și îl utilizăm în lucru deja. Tractorul electric pentru care au primit premiul pentru inovație este perfect pentru horticultori, pentru fermele mai mici. Acesta reprezintă viitorul agriculturii.
 

Inovațiile cu care a venit Precision Planting sunt la cel mai înalt nivel, interesante și utile pentru gospodăria noastră. Sunt detalii binevenite, care ușurează munca agricultorului și sporesc calitatea producției. Este recomandabil să fie introduse la toate semănătorile pe care le avem pentru culturile prășitoare și chiar pentru păioase.
 
Noi suntem în căutarea unei semănători performante pe care să o putem utiliza și la cereale, și la culturile tehnice. Ne interesează să fie cu distanța de 25-50 între rânduri și să aibă opțiunea de introducere a fertilizanților în timpul semănatului, la adâncimile necesare pentru noi, spune Alexei Chiriac.
 

Tudor Sîrbu administrează compania Rom–Cris SRL, unica întreprindere din R. Moldova cu ciclu închis. Fermierul gestionează 1 650 de hectare, cu un asolament de 5 culturi: mazăre, soia, porumb, floarea-soarelui și grâu. De asemenea, administrează o fermă avicolă; a construit o stație de biogaz unde sunt utilizate dejecțiile. Culturile cerealiere sunt și ele toate prelucrate, utilizate la hrana pentru păsări. La expoziție, agricultorul a fost interesat de tractoarele universale și semănătorile de precizie.
 
Ne-a plăcut foarte mult tot ce am văzut la expoziție. În mod special, ne-au impresionat semănătorile de precizie înaltă, Momentum, cu tehnologia Precision Planting. Un avantaj mare este oportunitatea de a număra cu exactitate maximă semințele. Ne dorim să achiziționăm un tractor Fendt 942, dar cu roți mai înguste și separate, pentru a reduce la minim pierderile de recoltă în timpul lucrărilor în câmp. Avantajul tractorului Fendt este faptul că poate fi utilizat pentru toate utilajele agricole. De asemenea, ne-au părut interesante semănătorile Equalizer de la LEMKEN, spune Tudor Sârbu.
 

Companiile FENDT, VALTRA, PRECISION PLANTING, LEMKEN au fost apreciate la AGRITECHNICA pentru inovații. Tractorul electric Fendt e 107 V Vario a câștigat la nominalizarea „Cel mai sustenabil tractor”. Precision Planting LLC - laboratorul mobil de testare a solului a luat argintul la categoria „Inovație”. LEMKEN a primit argintul pentru sistemul de monitorizare a calității proceselor de lucru GmbH & Co. KG. VALTRA a prezentat în premieră noua serie S, a șasea generație de vârf, cel mai puternic tractor al său.
 
Partenerii DiazTech sunt cele mai cunoscute nume la nivel mondial în domeniul tehnicii agricole. Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială https://diaztech.md/. Urmăriţi DiazTech și pe Facebook, Instagram.  
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...