DE CE SĂ DAI GĂINILOR URZICI PRIMĂVARA DEVREME: Beneficii

11 mar 2024
Atunci când vine vorba despre îngrijirea găinilor, mulți gospodari aleg să se bazeze pe remedii naturale pentru a menține starea de sănătate a păsărilor. Printre aceste remedii se numără și hrănirea găinilor cu urzici, o practică care aduce numeroase beneficii, în special, în ceea ce privește producția de ouă.
 
Aceste plante conțin, de asemenea, antioxidanți puternici și au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Introducerea urzicilor în dieta găinilor poate contribui la menținerea unei stări de sănătate optime și la creșterea rezistenței acestora la diverse afecțiuni.
 
De ce este bine să le dai găinilor să mănânce urzici
Unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale hrănirii găinilor cu urzici este stimularea producției de ouă. Urzicile conțin substanțe nutritive care contribuie la îmbunătățirea sănătății sistemului reproductiv al găinilor și la optimizarea procesului de formare a ouălor.
 
Pe lângă stimularea producției de ouă, hrănirea găinilor cu urzici poate contribui și la îmbunătățirea calității acestora. Nutrienții din urzici, cum ar fi vitaminele și mineralele, pot influența compoziția ouălor, făcându-le mai nutritive și mai sănătoase pentru consumatorii umani.
 
Ouăle provenite de la găinile hrănite cu urzici pot conține cantități mai mari de substanțe benefice, precum omega-3 și antioxidanți, ceea ce le face o opțiune preferată pentru cei preocupați de alimentația sănătoasă.
 
Cum să oferi urzici găinilor tale
Introducerea urzicilor în dieta găinilor poate fi făcută în mai multe moduri. Poți tăia urzicile în bucăți mici și să le amesteci cu hrana obișnuită a găinilor sau le poți oferi ca o gustare proaspătă, direct din grădină.
 
Este important să te asiguri că urzicile sunt culese din zone nepoluate și să le oferi găinilor în cantități moderate, pentru a evita supradozarea.
 
Sursa: playtech.ro 
loading ...