BULGARIA – URMĂTOAREA CE VA INTERZICE IMPORTUL DE CEREALE DIN UCRAINA

17 apr 2023
Bulgaria ar putea fi următoarea țară care va interzice importule de cereale din Ucraina. Ministrul bulgar al Agriculturii, Yavor Gechev, a declarat că Bulgaria va lua în considerare interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, în urma unei decizii similare a altor două țări UE, Polonia și Ungaria, transmite AGROMEDIA, cu referire la Kyiv Independent.

Potrivit oficialului bulgar, decizia ar trebui să protejeze interesele Bulgariei, mai ales când o astfel de restricție a fost deja introdusă de alte două state. Gechev a adăugat că vor fi prea multe cereale în țară dacă nu luăm măsurile adecvate.

Pe 15 aprilie, guvernul polonez a interzis temporar importurile de cereale și alte alimente din Ucraina până la 30 iunie, pentru a proteja fermierii locali.

Ministrul maghiar al Agriculturii, Istvan Nagy, a declarat, pe 16 aprilie, că Ungaria a interzis importul de cereale din Ucraina, precum și o serie de alte produse agricole ucrainene.

Cu toate acestea, Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, a declarat, pe 16 aprilie, că astfel de decizii luate de țări independente de UE sunt inacceptabile.

Solicităm autorităților relevante din ambele țări să furnizeze informații suplimentare pentru a putea evalua aceste măsuri, a spus Podesta.

Din cauza invaziei ruse a Ucrainei de anul trecut și a controlului Rusiei asupra Mării Negre, Ucraina a fost nevoită să înceapă să exporte pe uscat prin țările vecine.
 
loading ...