UCRAINA SE PREGĂTEȘTE SĂ EXPORTE MIERE ÎN CHINA

08 feb 2024
Potrivit anunțului Serviciului de Stat pentru Siguranța Alimentelor și Protecția Consumatorului din Ucraina, procedura de deschidere a pieței mierii din Republica Populară Chineză, care a început în 2019, a fost finalizată oficial, iar piața specificată este deschisă exportatorilor de miere ucraineană.
 
Este prima piață de export pe care Serviciul de Stat Producție și Consum a deschis-o anul acesta. S-a lucrat mult, s-au desfășurat multe întâlniri și negocieri și a fost efectuat un audit al sistemului de contor de stat din Ucraina. Planurile nu se vor opri aici, vom lucra în continuare pentru a asigura exportul neîntrerupt al produselor ucrainene pentru a consolida stabilitatea economică și a crește locurile de muncă în țara noastră, a subliniat Serhii Tkaciuk, șeful Serviciului de Stat Producție și Consum.
 
Potențialilor exportatori de miere li se recomandă, de asemenea, să se familiarizeze cu recomandările metodologice pentru inspectorii veterinari de stat din Ucraina și operatorii de piață care intenționează să exporte miere în RPC.
 
Piața chineză este foarte promițătoare pentru exportul de produse fabricate din Ucraina, iar deschiderea acesteia pentru mierea ucraineană extinde semnificativ oportunitățile producătorilor autohtoni, a conchis agenția.
loading ...