UN TRIBUNAL DIN BRAZILIA A INTERZIS EXPORTUL DE BOVINE VII

02 mai 2023
Un tribunal din Sao Paolo, Brazilia a interzis transportul de bovine vii din porturile țării către toate destinațiile internaționale, transmite AGROMEDIA, cu referire la Lanțul alimentar.

Verdictul a fost pronunțat de judecătorul Djalma Gomes marți, 25 aprilie, în cadrul unui proces intentat în 2017 de Forumul Național pentru Protecția și Apărarea Animalelor.

Animalele nu sunt lucruri. Sunt ființe vii, adică indivizi care simt foame, sete, durere, frig, angoasă, frică, și-a motivat decizia judecătorul.

ONG-ul care a inițiat procesul a calificat hotărârea lui Gomes drept „istorică”, fiindcă recunoaște suferința cauzată animalelor, într-o activitate similară cu traficul de persoane din timpul sclaviei.

Brazilia este cel mai mare exportator de carne de vită de pe planetă, cu o cotă de piață de 23% din comerțul mondial, și al doilea producător, cu un efectiv de 230.000.000 capete de bovine.

În cadrul unui eveniment din industria cărnii de vită, ministrul agriculturii din Brazilia, Carlos Favaro a declarat pentru Reuters, că, deocamdată, nu a discutat cu avocatul general dacă guvernul federal va contesta decizia.

Ministrul a menționat că ordinele judecătorești trebuie respectate. Totodată, Carlos Favaro a apărat comerțul cu bovine vii din Brazilia, spunând că vapoarele în care sunt transportate animalele sunt adecvate și „favorizează” dezvoltarea vitelor de-a lungul rutelor comerciale, iar firmele de peste mări nu investesc în animale care ar putea pierde în greutate în timpul transportului.

Forumul Național pentru Protecția și Apărarea Animalelor este un ONG brazilian, care luptă împotriva comerțului internațional cu bovine vii.
loading ...