PRODUSELE DE PANIFICAȚIE DE LA CAHUL, PE MESELE FRANCEZILOR ȘI GERMANILOR

27 feb 2024
S.A. „Cahulpan” este cea mai mare fabrică de pâine din sudul țării, care și-a început activitatea încă în 1946. Astăzi, compania este apreciată pentru produsele sale de panificație, brutărie și băuturi nealcoolice. În jur de 5% din populația Republicii Moldova consumă pâinea produsă de S.A. „Cahulpan”. De asemenea, compania exportă produse în țări precum România, Grecia, Ucraina, Franța și Germania.
 
Cu o echipă de peste 180 de angajați și o rețea extinsă de 180 de magazine, S.A. „Cahulpan” reprezintă un veritabil brand al regiunii Cahul, caracterizat prin autenticitatea gustului și transmiterea emoției locale.
 
S.A. „Cahulpan” acordă o atenție deosebită politicii de produs, având un sortiment variat și potențial înalt pentru a extinde gama de produse în funcție de cerințele pieței.  Produsele sunt echilibrate nutrițional și păstrează rețeta clasică de preparare, doar din ingrediente naturale.
 
În anul 2022, „Cahulpan” a făcut un pas important în procesul de retehnologizare a proceselor de producere: a achiziționat două cuptoare moderne. Este vorba despre un cuptor rotativ și un cuptor cu punte, care funcționează pe bază de energie electrică. Echipamentele în valoare de 24.000 euro au fost achiziționate cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.
 
Acest suport sporește eficiența în procesul de coacere a pâinii, reduce costurile de producție, minimizează impactul asupra mediului înconjurător și îmbunătățește condițiile de muncă pentru personalul care operează noile cuptoare.
 
Realizarea acestui proiect oferă oportunități de dezvoltare pentru întreprindere și sporește extinderea pieței de desfacere la nivel național și internațional.
loading ...