APROXIMATIV TREI MII DE CAMIOANE STAU ÎN COADĂ LA GRANIȚA DINTRE UCRAINA ȘI POLONIA

03 jan 2024
Polonezii continuă blocarea accesului pentru produsele ucrainești prin trei puncte de control.
 
Direcțiile punctelor de control „Rava-Ruska - Grebenne”, „Krakivets-Korchova”, „Yagodin-Dorogusk” continuă să fie blocate. Potrivit informațiilor polițiștilor de frontieră polonezi, din această dimineață, 1.620 de camioane stau la cozi în aceste trei direcții spre Ucraina, cel mai mare număr – în fața punctelor de control „Yagodin” și „Rava-Ruska”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat, Andriy Demchenko.
 
Potrivit Ukrinfomrm, Demcenko a amintit că pe 24 decembrie traficul a fost deblocat pe direcția punctului de control Sheghini - Medica, dar cozile rămân. Potrivit acestuia, din cauza acțiunilor pe teritoriul Poloniei, șoferii și transportatorii caută rute alternative, ceea ce duce la o creștere a deplasării camioanelor în alte direcții și, ca urmare, la o creștere a cozilor.
 
Peste 200 de camioane așteptau să treacă pe granița cu Slovacia spre Ucraina în direcția punctului de control Ujhorod. Alte 420 de camioane erau așteptate să treacă prin România spre Ucraina în direcția punctului de control Porubne.
 
Pe 6 noiembrie, transportatorii polonezi au început să blocheze circulația camioanelor în apropierea celor mai mari trei puncte de control de la granița cu Ucraina: „Korchova - Krakowiec”, „Grebenne - Rava-Ruska”, „Dorogusk - Yagodin”.
 
Printre principalele revendicări se numără revenirea practicii permiselor pentru transportatorii ucraineni, anulate prin acordul cu Uniunea Europeană până la 30 iunie 2024.
loading ...