TRANS OIL VINE CU PRECIZĂRI: Fabrica de ulei și-a sistat temporar activitatea, nu s-a închis

28 mar 2024
Trans Oil vine cu precizări în privința sistării activității fabricilor de ulei de la Bălți și Giurgiulești. Potrivit companiei, este vorba de o sistare temporară, nu de închiderea fabricilor.
 
Dat fiind apariția în presă a informației privind închiderea întreprinderii "Floarea Soarelui", care face parte din grupul de companii "Trans-Oil", considerăm important să precizăm următoarele aspecte.
 
La acest moment, e vorba nu de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară, pe termen scurt, a activității de producere pe perioada  completării rezervelor de materie primă și a efectuării lucrărilor de profilaxie tehnică.

Citiți și: 
S.A. „FLOAREA SOARELUI” ȘI „DANUBE OIL COMPANY” ȘI-AU SISTAT ACTIVITATEA

 Indiferent de sistarea temporară a activității de producere, noi vom asigura integral piața internă a țării cu ulei de floarea-soarelui calitativ în cantitățile necesare.
 
Profităm de ocazie și reiterăm deschiderea noastră, precum și disponibilitatea de a oferi informații obiective și sperăm că diverse interpretări, care induc în eroare opinia publică, pe viitor vor fi excluse, a scris Trans Oil în comunicatul de presă.

Citiți și: V. BOLEA: Nu avem un deficit de semințe de floarea-soarelui în țară
 
Amintim că la începutul acestei săptămâni, Stela Ostrovețchi directoarea întreprinderii S.A. „Floarea Soarelui” a declarat că fabrica a fost nevoită să staționeze din lipsă de materie primă. Mai avem stocuri mici de semințe de floare-soarelui în țară pentru care fermierii cer prețuri prea mari, a mai spus Stela Ostrovețchi.
 
Ulterior, ministrul agriculturii Vladimir Bolea a ieșit cu precizări în care menționează că sunt declarații speculative și R. Moldova mai are stocuri de semințe de floarea-soarelui de aproximativ 350 mii tone, nu 100. 000 cum a declarat directoarea S.A. „Floarea Soarelui”.
loading ...