ȘI-A TRANSFORMAT PASIUNEA PENTRU LUMÂNĂRI DECORATIVE ÎNTR-O MICĂ AFACERE

11 apr 2023
Ana Maria Gladenchi este o tânără de 19 ani din raionul Criuleni, satul Coșernița, care și-a transformat marea ei pasiune pentru lumânări într-o mică afacere. Este abia la început, dar cu pași siguri și multă muncă speră să cucerească iubitorii de lumânări.

Am o dragoste aparte pentru lumânări și demult am în gând această activitate. Anul trecut am prins la curaj, mi-am spus că trebuie să încerc să confecționez și eu lumânări și mi-a reușit. La început a fost mai complicat, eram mai stângace. Au fost multe încercări până am ajuns să deprind tehnicile necesare și micile secrete de care depinde rezultatul final, dar din greșeli învățăm, a declarat Ana Maria pentru AGROMEDIA.Tânăra este autodidact. A învățat singură tehnicile de lucru, din sursele online. Cât privește modelele și designul lumânărilor, este fantezia și imaginația ei.

Formele le-am comandat online, pentru început câteva modele, ulterior, planific să-mi îmbogățesc colecția. Lumânările sunt din ceară de soia cu un mic procent de parafină, pentru a-și menține mai bine forma și pentru a avea timpul de ardere mai lung.

Am ales anume ceara de soia pentru că este un ingredient natural și netoxic, spre deosebire de ceara mixată din care sunt confecționate majoritatea lumânărilor din magazine. Ceara de soia are o culoare cremoasă, naturală, luxoasă și este mai puțin probabil să depună funingine. Fitilul, de asemenea, este din bumbac. Pentru cele cu aromă se folosesc parfumuri special create pentru acest tip de lumânări.

Lumânările din ceară de soia sunt un produs ECO. Ceara de soia este o sursă regenerabilă, spre deosebire de ceara de parafină, soia se găsește în mod natural și este ecologică deoarece este făcută din resurse regenerabile, pe când ceara clasică de parafină este fabricată din petrol și este neregenerabilă, povestește tânăra.Citește și: LUMÂNĂRI PRODUSE DE O FAMILIE DE APICULTORI DIN SATUL PLOPI

Ana Maria confecționează lumânări decorative de diferite forme și figuri, pentru maturi și pentru copii, dar și lumânări tematice: pentru ziua îndrăgostiților, 8 martie, pentru sărbătorile de iarnă, cele pascale, etc.

Nu este încă foarte bine răspândită această practică la noi. Mai puțini oameni aleg să cumpere lumânări decorative. Dar sunt prezentă la târguri unde interacționez cu oamenii și promovez lumânările. De asemenea, am creat o pagină pe rețelele de socializare unde postez poze, filmulețe și distribui informația. Marketingul este încă un domeniu necunoscut pentru mine, este mai dificil la început să te impui pe piață, dar învăț, menționează Ana Maria.Tânăra se bucură de susținerea familiei. Îi sunt alături părinții și frații, care o ajută ori de câte ori are nevoie. Ea are planuri mari, își dorește să deschidă propriul magazin de lumânări. Pentru asta muncește și investește mult.

Lumânările din ceară sunt un element de decor sau un cadou perfect acum, în perioada sărbătorilor pascale. Pentru a alege lumânarea potrivită pentru dvs, vizitați pagina de Facebook a Anei Maria.
loading ...