AU FOST CREATE NOI RASE DE PUI CU PRODUCTIVITATE ÎNALTĂ ÎN UCRAINA

20 mar 2023
Laboratorul de Cercetare a Păsărilor de curte a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei cercetează noi combinații și oferă populației noi rase de pui – „slobozhanka” (găini ouătoare) și „grai” - găini cu productivitate dublă clar definită (cocoși pentru îngrășare și găini pentru producția de ouă), transmite AGROMEDIA, cu referire la AgroPortal.

Anunțul a fost făcut de Oleg Katerinich, directorul Laboratorului de Cercetare a Păsărilor de curte a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei.

În general, eforturile oamenilor de știință păstrează fondul genetic intern al găinilor de diferite direcții de productivitate:
  1. Pentru ouă – „Birkiva colorat”;
  2. Pentru carne și ouă – „Poltava” - singura rasă de pui ucraineni înregistrată oficial;
  3. 2 populații de pui ucraineni resintetizați cu penaj și creastă neagră;
  4. Pentru carne și ou – „Hercule alb” și „Hercule colorat”;
  5. Fondul genetic al curcanilor din rasa albă cu piept lat, și anume cele două linii inițiale ale încrucișării „Harkov de tip mediu”.
Puii noștri dau carne suculentă și depun ouă cu conținut energetic unic, cu un conținut de gălbenușuri cu 5-10% mai mult decât cel al ouălor cumpărate din magazin. Și curcanii au dimensiunea și greutatea corporală optimă, adică greutatea în viu a unui mascul este de aproximativ 20 kg (carcasă 15-18 kg), femele - 10 kg (carcasă 7-8 kg). De asemenea, pasărea se caracterizează prin adaptabilitate excelentă la condițiile locale de păstrare și vitalitate ridicată”, notează Oleg Katerinich.
 
loading ...