SECTORUL NUCIFER: Cum obținem calitate și randament mare cu costuri mici?

20 dec 2023
Nucile noastre cuceresc numeroase piețe de desfacere, datorită gustului autentic, dar și a investițiilor pe care le fac producătorii, a asocierii, care facilitează schimbul de bune practici și de informații între producători. La final de an, membrii Asociației Nucicultorilor din Moldova s-au întrunit la Forumul Național Anual. Peste 140 de producători de culturi nucifere au făcut totalurile anului 2023 și au stabilit obiective pentru viitor. La Forum, au fost prezenți  procesatori, experți și traderi din sectorul nucifer autohton și internațional. S-a discutat despre tendințele pieții, modalități și strategii de dezvoltare și digitalizare a sectorului.
 
Randament mai mare în livezi, calitate sustenabilă în plantații, instalarea de echipamente moderne eficiente pentru un rezultat impecabil, asta ne propunem pentru anii următori, a declarat Oleg Tîrsînă, președintele Asociației Nucicultorilor din Moldova.
 
De asemenea, la eveniment au fost prezenți experți în digitalizare, care au prezentat producătorilor avantajele tehnologiilor digitale din plantații și cele de evidență a managementului afacerii. Sunt pași inevitabili pe care trebuie să-i urmeze companiile care-și propun să se dezvolte și să cucerească piețe noi, internaționale.
 
Cum obținem calitate și profitabilitate cu costuri mai mici? Este preocuparea tuturor producătorilor agricoli, inclusiv a nucicultorilor. Și la această întrebare, participanții la Forum au primit răspuns de la experții în domeniu.
 
Pentru mai multe detalii despre tendințele de dezvoltare ale sectorului nucifer, piețe de desfacere, export, soiuri europene noi, material săditor, cerute de piață, certificarea internațională, producție ecologică, subvenționarea sectorului, n  procesare și alte informații utile, vedeți materialul VIDEO.

Forumul Nucicultorilor este organizat cu suportul Elveției și a organizației Helvetas, prin proiectul OPTIM și cu sprijinul Agenției de Investiții „Invest Moldova”.
 
AGROMEDIA este partener media al evenimentului.


 
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...