PORCII DUROC – cea mai gustoasă și aromată carne. Cum se cresc, AICI

10 apr 2023
Duroc este o rasă de porci roșii, printre cele mai apreciate pentru carnea deosebit de gustoasă. Rasă americană, dezvoltată la sfârșitul secolului al XIX-lea, în prezent, este distribuită pe scară largă în întreaga lume. Porcii din rasa Duroc sunt destul de rezistenți și se adaptează bine la pășunat. Prin natura lor, calmi, buni, prietenoși și jucăuși.
 

Duroc – în 170 de zile, ajunge la 100 de kg

Sunt utilizați, în principal, pentru obținerea de hibrizi comerciali pedigree. Rasa se remarcă prin calitățile sale ridicate ale cărnii.

Animalele din această rasă au o constituție mare, puternică. Corpul este de lungime moderată, lată. Lungimea corpului vierilor și scroafelor este practic aceeași. Vieri - 180-185 cm, scroafe - 175-185 cm. Urechile acestei rase de porci sunt lungi, atârnând înainte. Linia spatelui este arcuită, picioarele sunt înalte și puternice. Culoarea pielii variază de la auriu la roșu închis.La o fătare, scroafa aduce de la 9 la 11 purcei. Scroafele acestei rase sunt grijulii, calme și hrănesc bine puii. Câștigurile medii zilnice în greutate ajung la 750-950g pe zi. Duroc atinge o greutate în viu de 100 kg în 170-180 de zile.

Duroc - cea mai gustoasă carne

Porcul Duroc și-a primit numele datorită straturilor de grăsime, distribuite uniform în țesuturile musculare, care pe tăietură seamănă cu modelul natural al unei pietre scumpe. În procesul de gătire, se topesc, umplând carnea cu suc, datorită căruia aceasta are un gust și o aromă deosebită, topindu-se ca untul.

Duroc – cum se cresc, cu ce se hrănesc?

Din experiența fermelor cu experiență în creșterea suinelor, pentru un rezultat bun, porcii Duroc au nevoie de mult spațiu. Vara, cresc în aer liber, iarna - în cuști spațioase, cu un microclimat bun și muzică clasică.Hrana trebuie să fie alcătuită din cereale echilibrate de bună calitate, lapte și lapte degresat, ouă de găină, iarbă proaspătă verde și fân, cartofi, morcovi, sfeclă și alte legume. De asemenea, se adaugă aditivi pentru furaje, drojdie, bere și sucuri. Fără un conținut ridicat de proteine ​​în furaj, acești porci nu își pot arăta întregul potențial. Dar, o dietă constând în mare parte din ovăz, orz sau porumb va provoca obezitate, va crește procentul de grăsime și va reduce calitatea cărnii. Iarna, porcii trebuie hrăniți de trei ori pe zi, vara - de două ori pe zi.

Duroc – cum sacrificăm porcul corect?

Un alt punct important este sacrificarea corectă, fără stres a animalului. De regulă, se practică sacrificarea cu șoc electric. La un animal sacrificat în acest fel, mușchii sunt relaxați. După tăiere, carnea se răcește și se păstrează pentru maturare la frigider timp de 2-3 săptămâni la o temperatură de la 0 la +2 grade.

Carnea marmorată, gătită corect  are o culoare roșu-roz (mai închisă decât carnea de porc obișnuită) și seamănă cu carnea de vită.

Sursa: kabokhin.ru
 
loading ...