UNGARIA INTERZICE IMPORTUL DE MIERE ȘI PRODUSE DIN CARNE DIN UCRAINA

21 apr 2023
Pe lângă cereale, Ungaria a interzis și importurile de miere și anumite produse din carne din Ucraina, până pe 30 iunie, transmite AGROMEDIA, cu referire la Reuters.

Interdicția Ungariei include în total 25 de produse, dintre care cele mai importante sunt cerealele, semințele de rapiță și de floarea soarelui, făina, uleiul, mierea și anumite produse din carne, a declarat șeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, într-un briefing de presă.

Comisia Europeană a anunțat că va lua „măsuri preventive” de urgență pentru grâu, porumb, semințe de floarea soarelui și rapiță, după ce unele țări din Europa Centrală au luat măsuri unilaterale pentru a interzice importurile de produse alimentare din Ucraina.

Cu toate acestea, Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, ai căror miniștri au participat miercuri la discuțiile cu comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, doresc ca lista să fie mai lungă, inclusiv produse precum laptele, carnea de pasăre și mierea.

Ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, a mai spus joi, 20 aprilie, că lista UE propusă ar trebui să fie mai lungă.

Au propus patru cereale, noi cinci propunem mai multe dintre aceste produse, a spus Telus în timpul unui briefing de presă.

Ministrul Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy, a declarat miercuri că Budapesta va permite în continuare tranzitul cerealelor ucrainene prin Ungaria, asigurând plecarea transporturilor „într-o manieră controlată”.
 
loading ...